Ёсьць дарэвалюцыйны рэестар датаў вывадаў, дзесьці да к. 1880-х, на жаль, даволі блытаны. І ёсьць нейкія фрагмэнты на асобныя літары і за больш позьні час. Нумар асноўнай справы ў мяне дзесьці згубіўся.
Калі прозьвішча рэдкае — дык усё зразумела. Калі аднолькавае прозьвішча мае некалькі зусім розных родаў, не зразумела якія дадатковыя дэкрэты і ўказы належаць да якіх першапачатковых вывадаў.
Было-б разумна набраць усю справу ў Эксэлі, для агульнай карысьці, ня гледзячы й на блытаніну.
Пратаколы — ня правільны тэрмін, ня ведаю, зь якой нагоды ён распаўсюдзіўся ў архіве. Уласна дакумэнт правільна называць па-беларуску "дэкрэт вываду", па-расейску — "определение о дворянстве".
Адзіны вядомы мне варыянт — запытвацца ў мяне, дакладна і падрабязна фармулюючы пытаньні. Я праглядаў даволі шмат справаў гэтага фонду. Трэба зазначыць што вопіс — катастрафічны, надзвычай шмат памылак у назвах справаў, таксама раней было вельмі шмат разшытых справаў, потым фонд зачынілі і быццам клеілі справы. Пасьля я ўжо не замаўляў, ня ведаю як зараз са справамі.