Паважаныя спадары і спадары,
Я прашу ў вас дапамогі ў наступнай справе. Шукаю пасведчанне аб нараджэнні маёй продкі Марыяны Пучыа, якая паводле інфармацыя, прадстаўленая ў пасведчанні аб шлюбе, нарадзілася каля 1829 года. Згодна з пасведчаннем аб шлюбе, заключаным 2 лютага 1848 г. у царкве ў Астраве́ц (Астравец), Марыяна была прыхаджанкай гэтай царквы і яе бацькамі былі высакародныя Мацей Пуцыя і Марыяна, народжаная Каласоўская. Спрабуючы знайсці пасведчанне аб нараджэнні гэтага чалавека, я ўсё прагледзеў кнігі запісаў парафій, якія ўваходзяць у Віленскі дэканат (Вільня, Вільнюс), Ашмянскі (Ашмяны) і Вішнеўскі (Вішнева, Вішнеў) з 1826-1830 і на жаль без вынікаў.
У сваю чаргу ў кнізе Чэслава Малеўскага пад назвай «Сем'і дваранства ў Літве ў дзевятнаццатым стагоддзі ", я знайшоў звесткі гэтай сям'і Пуцыяна, герб Сыракомлы, быў населены:
1. Сядзібна-паркавы комплекс Полачаны (1829–1840) - парафія Абарэк-Груздава (Груздава-Аборак).
2. Петрыканы (1790–1850) - воласць Тракіле (Тракелі).
Я прагледзеў кнігі запісаў з парафіі Абарак-Груздава (Груздава-Аборак).
з 1819-1821, 1828-1830 і з Тракіэля (Trakel) з 1817-1820, 1828-1830, і я таксама нічога не знайшоў.
З улікам сказанага Я хацеў бы спытаць, калі хто-небудзь з вас падчас запыту, Ён наткнуўся на Марыяну Пучыа, Мацей Пуцыя і Марыяну Пуцыят, Каласоўскую? Я быў бы вельмі ўдзячны за любыя прапановы і дапамогу.
Шчыра ваш
Rafał Wojciech Krawczyk
.........
Szanowni Państwo,
zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w następującej kwestii.
Poszukuję aktu urodzenia mojego przodka Marianny Puciat, która zgodnie z
informacją podaną w akcie małżeństwa, urodziła się ok. 1829 r.
Zgodnie z aktem małżeństwa zawartym 2 lutego 1848 r. w kościele w Астраве́ц
(Ostrowiec), Marianna była parafianką tego kościoła, a jej
rodzicami byli szlachetni Maciej Puciat i Marianna z Kołosowskich.
Próbując odnaleźć akt urodzenia rzeczonej osoby, przejrzałem wszystkie
księgi metrykalne parafii wchodzących w skład dekanatu wileńskiego (Вільня, Вільнюс),
oszmiańskiego (Ашмяны) oraz wiszniewskiego (Вішнева, Вішнеў) z lat 1826-1830 i niestety bez rezultatów.
Z kolei w książce autorstwa Czesława Malewskiego pt „Rodziny
szlacheckie na Litwie w XIX wieku”, znalazłem informację, że rodzina
Puciat, herbu Syrokomla, zamieszkiwała:
1. dwór Połoczany (1829–1840) – parafia Oborek-Hruzdowo (Груздава-Аборак).
2. Petrykany (1790–1850) – parafia Trokiele (Тракелі).
Przejrzałem księgi metrykalne z parafii z Oborek-Hruzdowo (Груздава-Аборак).
z lat 1819-1821, 1828-1830 oraz z Trokieli (Тракелі) z lat 1817-1820, 1828-1830 i też nic nie znalazłem.
W związku z powyższym
chciałbym zapytać czy ktoś z Państwa podczas prowadzonej kwerendy,
natrafił na Mariannę Puciat, Macieja Puciat i Mariannę Puciat z domu Kołosowską?
Za jakiekolwiek sugestie i pomoc będę bardzo wdzięczny.
Z poważaniem
Rafał Wojciech Krawczyk