Вітаю!
Я таксама актыўна вышукваю Янкоўскіх.
Распавяду гісторыю сваіх Янкоўскіх - мо хто чаго падкажа?
Згодна з сямейнай легендай, Янкоўскія прыехалі з Кракава. Калі гэта здарылася, дакладна невядома, з пакалення ў пакаленне перадаецца так, што палкоўнік альбо генерал (у розных версіях) рускай арміі Міхал Янкоўскі пасля вайны атрымаў за сваю службу землі каля Рубяжэвічаў. Але чамусьці раздаў зямлю сваім братам. Гэты Міхал Янкоўскі - дзядзька майго прапрапрадзядулі. Па маіх разліках, вайна была, хутчэй за ўсё, 1812 году, з Напалеонам. Мой прапрапрадзядуля Антон Францавіч Янкоўскі нарадзіўся ў 1834\1836 годзе ў вёсцы Камейшы недалёка ад Рубяжэвічаў, але жыў у фальварку Ручын амаль там жа, бо фальварак быў пасагам - ажаніўся ён на Ёзэфе Фабіянне з роду Гадыцкіх-Цвіркаў 1845 г.н.
Было ў іх 9 дзяцей, але мне вядома пра лёс толькі 3 - Юзафа, Станіслава і Баляслава (майго прапрадзядулі). Пасля вайны пачалося ссяленне хутароў, амаль усе з Ручына з'ехалі. У 1961 годзе там застаўся толькі Стась - сын Баляслава. У 1963 з'ехаў і ён, перавёзшы дом у вёску Даўнары. Назва "Ручын" не знікла, яна перайшла да вёскі паблізу (да 1949 году - Нішота, радзіма маці Янкі Купалы).
Вось. Можа, хто-небудзь можа чым-небудзь дапамагчы мне ў далейшых пошуках каранёў роду Янкоўскіх?