Можа я не ў той тэме задаю пытанне, але звяртаюся з просьбай, каб хто-небудзь патлумачыў мне. А справа вось у чым: па адной з маiх радаводных лiнiй я знайшла ў НГАБ такi метрычны запiс аб нараджэннi:
1 (9) января 1877 г. в Лепельском р.-к. костеле окрещен младенец Альфонс Борисовских крестьян Богдановской волости Ипполита и Доминики Круковской Скорупов, род. в Латыголичах.
И яшчэ адзiн, аналагiчны:
3 (9) января 1877 г. в Лепельском р.-к. костеле окрещен младенец Франц Борисовских крестьян Богдановской волости Юльяна и Анели Скоруповой Тарасевичев, род. в Л… (неразборлiва).
У першым выпадку – запiс аб нараджэннi роднага брата майго прадзеда; Ипалiт i Дамiнiка з Крукоўскiх Скарупы – мае прапрадзед i прапрабабка, у другiм выпадку – можна меркаваць, што гэта таксама iх радня. Мяне цiкавiць – чаму напiсана «Барысаўскiя сяляне»? Што гэта значыць? Жылi не ў Барысаве, Багданаўская (Красналукi) воласць даволi-такi далёка ад Барысава, прыгоннымi, падобна, нiколi не былi, хрысцiлi ў Лепелi, гэта блiжэй. Што за прывязка да павятовага гораду? Звестак пра глыбейшы радавод по гэтай лiнii пакуль што няма.