Ну можа за ўсіх-усіх я перабольшыла. Але давайце падлічым. Першы Макоўскі набыў землю ў Мінскай губерні нейдзе ў 1609 годзе (прынамсі гэта дата стаіць ў дакументах якія яны падавалі ў Герольдыю), затым у яго быў сын, унук, і на праўнуках пайшло разгаліненне. Дзеці і ўнукі гэтых праўнукаў і даказывалі шляхецтва ў Расійскай Імперыі і прадастаўлялі дакументы, метрыкі пра шляхецтва сваіх продкаў. Па Рэвізскім сказкам і метрычным запісам яны ўзгадваюцца як шляхта. У гэтых 6 дзяцей, было агулам 21 хлапец, хтосьці памёр малады, хтосьці памёр бяздзетны, але значная колькасць працягнула род. Гэтыя 21 з прадстаўнікоў роду Макоўскіх у агульнай суме нарадзілі 22 хлопчыка на наступнае пакаленне. Наступнае пакаленне гэта ўжо нейдзе канец ХІХ стагоддзя дзяцей хлопчыкаў я ў радаводзе налічыла 32. І гэта толькі тыя пра каго я ведаю з розных крыніц. Вядома сустракаюцца і дзеўчыны, іх таксама заносім, але не ўлічываем. Большасць нашых сучаснікаў добра калі ведае імёны сваіх прадзедаў, а гэта якраз тыя хто нарадзіўся на стыке 1800/1900 гадоў. Дадайце да іх яшчэ народжаных сыноў, вось і атрымліваецца вялікае разгаліненне. А пасля рэвалюцыі, высылкі, рэпрэсій, раздачы зямлі, то і па рассяляліся па розных кутках. Таму гэта дае мне падставу сцвярджаць галосна што значная частка Макоўскіх якія жывуць на гэтых тэрыторыях яны сваякі.
Задакументавана, што пачыналі жыць яны ў фальварку Васілішкі, затым набылі Бутрымаўшчызну, і далей дязліліся і арэндавалі землі. Менавіта гэтыя 6 праўнукаў пра якіх я распавядала напачатку прадалі Бутрымаўшчызну і набылі сабе надзелы зямлі.
Я ведаю што ў розныя часы яны жылі ў Вязаўшчыне, Крычніках, Каршова, Сенкава, Катлянаўшчызна, Валаўшчызна, Углы, Навадворшчызна, Вярыгава, Гарадзішча, Стайкі, Талкачоўшчызна, Неаполь, некаторыя пераехалі ў Барысаўскі і Івянецкі ўезд. І гэта месцы жыхарства да 1900га года. Вядома некаторыя былі збяднелай шляхтай і на момант рэвалюцыі былі амаль беднымі. Але ўсе яны паходзяць з адной галіны роду. Проста хтосьці ўдала ажаніўся, ў кагосьці нарадзіўся адзін ці два сыны, ну а хтосьці ўсё дзяліў і дзяліў свой надзел.