Может у Вас есть какие-либо сведения о других представителях фамилии?
Я ведаю нашчадкаў Максіма Прохаравіча.
Што тычыцца ранейшых вашых продкаў, далей Прохара мне таксама не вядома.
===
Па роду Правалінскіх вось такая сытуацыя. У пачатку 19 стагодзьдзя існавала некалькі асобных ліній рода. Адныя, больш замажнейшыя, яны рабілі вывады ў Магілёўскім ДДСе ў 1826 годзе і распавялі радавод сваёй лініі (у 17 ст., на мой погляд, даволі сумнеўны). У 19 ст. яны ў большасьці служылі ў вайсковай і цывільный расейскай службе. Здаецца, што дзесьці пасьля 1870-х яны ўсе павыязджалі зь Беларусі. У расейскіх дакумэнтах іх прозьвішча пісалася ў палянізавана-расейскай форме, як "Пржевалинский".
Вельмі цікавым зьяўляецца эпізод, які ёсьць ў вывадзе 1826 году. Былі згаданыя іншыя Правалінскія, зазначана, што яны ім не сваякі. Тыя Правалінскія жылі ў маёнтку князя Любамірскага. Пры перапісах-рэвізыях у буйных маёнтках часта ўсіх насельнікаў пісалі сялянамі, і многія шляхцічы супольна пападалі ў сялянскія рэвіскія казкі. Хутчэй за ўсё адбылося так, што малазаможных Правалінскіх запісалі ў рэвізыю пад князямі Любамірскімі, найхутчэй — гэта Дубровенскае графства. Пагэтаму, каб ня мець у далейшым праблем з зацьвярджэньнем у расейскім шляхецтве, замажнейшыя Правалінскія адмаўляліся ад сваяцтва. Надзвычай мала верагодна, каб людзі з аднаго рэгіёну і з даволі рэдкім прозьвішчам ня мелі сваяцтва.
Некаторыя з гэтых "драбнейшых" Правалінскіх паступалі на ваенную і цывільную службу і маюцца разнародныя зьвесткі, але без агульнага радаводу.
===
З часам, маю надзею, я складу кавалкі розных радаводаў і адзін. Напішыце мне ліст на эл. пошту, з больш падрабязнымі зьвесткамі пра ваш непасрэдны бліжэйшы радавод.