Вітанні!
Мая бабуля таксама з Ліпскіх "Граблі", таму вывучаў іх у архівах.
Вось што маю па Парычах, што можа датычыцца менавіта вашых прапрадзеда Мікалая і яго бацькі Сцяпана (магчыма, гэта яны, але ж магчыма...)
1876 г. мая 9рож./11кре.
сын Николай (ГЭТА МОЖА БЫЦЬ ВАШ ПРАПРАДЗЕД)
Родители: мещ. местечка Парич Степан Степанов Липский и его законная жена Анна Францева.
Восприемники: т/ж кр. Николай Иванов Ольшевский и Анна Матвеева Осипович.
1881 г. января 24рож./26кре.
сын Григорий
Родители: бобруйский мещанин Степан Степанов Липский и его законная жена Анна Францева.
Вось цікавыя запісы, звярніце ўвагу. Атрымліваецца што Сцяпан ужо памёр і трое дзетак народжаныя немаведама ад каго???, бо бацька не пазначаецца:
1884 г. Июня 17рож./25кре.
сын Иван
Родители: м. Парич Бобруйский мещанин Стефан (незаконнорожденный) Липский и его законная жена Анна Франкова.
Восприемники: т/ж отст. Рядовой Лукьян Трофимов и крест. из однодворцев Анна Матвеева.
1890 г.февраля 25р./28к.
Титъ (незаконный)
Родители: боб. мещ. Вдова Анна Францева Липская.
1892 г. марта 3р./11к.
дочь Анастасия
Родители: м. Парич мещ. Анна Францова Липская, незаконнорожденная, умерла 6 мая.
У 1895 г. Восприемником бобр. Мещанин Николай Степанов Липский. (Узгадка, не пазначыў у каго менавіта быў за хроснага)
І вось зноў паўтор ад пані Ганны:
1897 г. ноября 24
дочь Екатерина
Родители: м. Парич боб. Мещ. Анна Францева Липская, незаконнорожденная.
Умерла 1898 г. от крупа.
Таго ж гожа:
Апреля 7ум./9пох.
М. Парич боб. Мещ. Анны Францевой Липской сын Сергей, 1.5 лет от пухлины.
1907 г. апреля 4р./8к.
сын Иосиф
Родители: м. Парич боб. мещ. Николай Степанов Липский и его жена Анна Фомина.
1910 г. июля 1р./11к.
дочь Ольга (Вось вам і раней невядомае 9-е дзіцё)
Родители: м. Парич Николай Степанов Липский и его жена Анна Фомина
умерла от корі в 1911 году
1911 г. Октября 14ум/15пох
М. Парич мещ. Николая Степанова Липского сын Иван, 3 лет от кори. (Яшчэ адзін невядомы раней сын)
1912 г. июня 19р./июля 1к.
сын Пётр
Родители: м. Парич Николай Степанов Липский и его жена Анна Фомина.
1915 год. февраля 25ум/26род
м. Парич боб. мещ. Николая Степанова Липского дочь Нонна, 7/12 воспаления легких. (Вось яшчэ адна немаўлятка)
1916 г. января 22рож./31кре.
дочь Мария
Родители: м. Парич боб. мещ. Николай Степанов Липский и его жена Анна Фомина.
Што тычыцца яшчэ даўнейшых прашчураў. Магчыма, бо па старадруках не даведзена дакладнасць, Сцяпан Ліпскі, ваш прапрапрадзед з'яўляецца сынам Ліпскага Сцяпана (Стэфана) Іванавіча (1798-1845) Іван (1749 г/н) Войцех (каля 1725-30) Якаў (Канец 17 пачатак 18 ст.)
Герб як я і пісаў мелі "Граблі", Парычскія Ліпскія былі на пачатак 19 ст. рыма-каталікамі, потым паступова перайшлі частка ў праваслаўе, частка засталася РКС.
З павагай, Васіль Грыбоўскі-Гурыновіч